Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: az ellenzék nem hajlandó megvédeni az embereket

2016-02-01 17:35:00

A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék nem hajlandó megvédeni az embereket.
Kósa Lajos ezt azzal összefüggésben közölte hétfőn az MTI-vel, hogy az MSZP-s Molnár Zsolt a baloldali pártok nevében a terrorizmus és a menekültválság kérdésének különválasztása mellett foglalt állást. A Fidesz által javasolt, a terrorveszélyhelyzetről szóló alaptörvény-módosítással kapcsolatban a szocialista politikus megerősítette: a nagyobbik kormánypárt javaslatát nem támogatják.
    A kormánypárti politikus úgy reagált erre: ma már mindenki tudja, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás fokozza a terrorveszélyt, a baloldali pártok mégis "ugyanazt a régi nótát fújják" és nem hajlandók megvédeni az embereket, nem hajlandók megerősíteni Magyarországon a mindennapok biztonságát.
    Ugyanazok, akik most nem támogatják a kormány javaslatát, nem támogatták sem a kerítés megépítését, sem a bevándorlási szabályok szigorítását, sem azt, hogy katonákat és rendőröket küldjünk a határok védelmére - sorolta Kósa Lajos, aki szerint a baloldalnak most is fontosabbak a bevándorlók, mint a magyarok.
    "A Fidesz számára a magyar emberek biztonsága az első, ezért változatlanul fenntartjuk a javaslatunkat és a közelgő kihelyezett frakcióülésünkön tárgyalunk arról, hogy milyen további lépésekre van szükség ahhoz, hogy erősíteni tudjuk Magyarországon a mindennapok biztonságát" - írta a frakcióvezető.