Csongor napja van. | 2024.04.16

Új elnök-vezérigazgató az NN Biztosító élén

2016-01-29 17:38:00

 Március elsejétől Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. jelenlegi értékesítési és disztribúciós ügyvezető igazgatója tölti be a cég elnök-vezérigazgatói posztját, mivel Cornelia Coman, a jelenlegi elnök-vezérigazgató az NN Csoporton belül új pozícióban folytatja munkáját - közölte a biztosító pénteken az MTI-vel. 

    Az új vezető 2013-ban csatlakozott az NN (korábban ING) Biztosítóhoz értékesítési és disztribúciós ügyvezető igazgatóként, valamint az igazgatóság tagjaként. Ezt megelőzően az Erste Groupnál töltött be különböző vezetői pozíciókat.
    Azzal, hogy a vállalaton belülről választottunk új vezetőt, jelzi, hogy a Magyarországon piacvezető életbiztosító jelenlegi stratégiája és céljai nem változnak - idézi a közlemény Robin Spencert, az NN Csoport nemzetközi biztosítási üzletágának vezérigazgatóját.
    A jelenlegi elnök-vezérigazgató, Cornelia Coman az NN Csoporton belül folytatja karrierjét, később bejelentendő pozícióban. 
    A magyar életbiztosítótól most távozó vezető az ING Biztosító romániai vezérigazgatói pozíciójából érkezett Magyarországra 2012-ben. Vezetése alatt az elmúlt négy évben az NN új stratégiát dolgozott ki. Az egész életre szóló életbiztosítási ajánlatok bevezetésével új alapokra helyezte a cég termékkínálatát, és sikeresen vitte végig a tavalyi névváltást. 
    Sztanó Imre kinevezése a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően lép életbe.
    Az NN Biztosító Zrt. az NN Group N. V. tagja, amely nyilvánosan jegyzett részvénytársaság. Az NN Group biztosítási és vagyonkezelő cégcsoport, mely 18 országban van jelen, erős piaci pozíciókban Európában és Japánban. A cégcsoport Hollandiából indult és 170 éves múltra tekint vissza. Több mint 12 ezer munkatársával az NN Group 15 millió ügyfelet szolgál ki.
    Magyarországon az NN Biztosító, Nationale-Nederlanden néven jelent meg 1991-ben, 1997 óta piacvezető a magyar életbiztosítási piacon. A díjbevétele 2014-ben - 5,3 százalékos növekedéssel - 74 milliárd 722 millió forintot tett ki, a MABISZ adatai alapján. A múlt év harmadik negyedét 10,75 százalékos növekedés mellett, 60 milliárd 351 millió forinttal zárta.