Gedeon napja van. | 2024.03.28

A művelődési házak a leglátogatottabb kulturális terek Magyarországon

2016-01-29 17:25:00

A magyarországi művelődési házak programjain 2014-ben több mint 60 millió látogató vett részt, ezzel országosan a leglátogatottabb kulturális tereknek számítanak - mondta a Magyar Népművelők Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

    Sajó Attila a február 5. és 7. között zajló Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozat apropóján arról beszélt, hogy ezek az intézmények azért is fontosak egy adott lakóközösség, település, városrész életében, mert kultúraközvetítőként az ország szinte minden pontján megtalálhatók, elérhetők és nagyon széles szolgáltatási rendszert nyújtanak egyebek mellett az értékteremtés, az értékközvetítés és a tehetség gondozás terén. Látogatottságuk tavalyi statisztikája még nem készült el.
    A 10 éve civil kezdeményezésként indult Kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz idén országszerte mintegy 600 intézmény csatlakozott, amelyek több mint 2000 programmal várják a látogatókat.
    Sajó Attila kiemelte, hogy az utóbbi négy évben mindig farsang utolsó hétvégéjén rendezik meg a sorozatot, amelynek idén kiemelt tematikája az élő zene lesz, ezért idén kiemelt figyelmet kapnak a programban a könnyű-, komoly- és népzenei koncertek, kórushangversenyek.