Gedeon napja van. | 2024.03.28

Barack Obama: a következő elnök is demokrata párti politikus lesz

2016-01-29 08:26:36

 

A republikánusok iowai tévévitájával szinte egy időben mondott beszédet az amerikai elnök Baltimore-ban csütörtökön, ahol pártja kongresszusi képviselői tartják szokásos évi konferenciájukat. Barack Obama azon meggyőződésének adott hangot, hogy távozása után szintén demokrata párti politikus költözik majd a Fehér Házba.

 

    Az elnök Joe Biden alelnök társaságában vett részt a demokrata képviselők háromnapos marylandi konferenciájának első napján. Bizakodónak mondta magát, úgy fogalmazott: nem aggódik amiatt, hogy a demokraták csapata ne maradna együtt.
    "Novemberben a demokraták győznek majd" - fogalmazott.
    Beszédében általában is dicsérte pártja eddigi munkáját, annak ellenére, hogy a demokraták kisebbségbe kerültek a képviselőházban. Az elnök most 188 törvényhozó előtt fejtette ki gondolatait, s azt mondta, büszke arra a munkára, amelyet együtt végeztek elnöksége idején. Biztatta a demokratákat, hogy szilárdítsák meg az eddig elért eredményeket. "Ha hűek maradunk elveinkhez, akkor nemcsak a pártunknak lesz jó éve, hanem Amerikának is" - fogalmazott.     Beszédében Joe Biden alelnök ugyancsak optimizmusának adott hangot. Úgy vélte: a demokraták ősszel nemcsak a Fehér Házat hódítják meg, hanem a törvényhozást is. 
    A konferencián a képviselők díszes kerámia-tállal ajándékozták meg az elnököt.