Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: az ellenzékre az emberek megvédésében sem lehet számítani

2016-01-28 15:30:11

 

A Fidesz szerint nem lehet pártpolitikai kérdéssé tenni a magyar emberek biztonságát: meg kell őket a védeni, ám az ellenzékre ebben sem lehet számítani.

 

    Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz-KDNP-frakció egyetért a kormánnyal abban, hogy a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, "ebben nem kötünk senkivel semmilyen kompromisszumot", ebből nem lehet pártpolitikai kérdést csinálni. A kormánynak fenn kell tartania az eredeti javaslatát - hangoztatta, utalva a kabinet alkotmánymódosítási tervezetére, amely alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet.
    Az illegális bevándorlásból fakadó egyre nagyobb európai belbiztonsági kockázatokat és terrorfenyegetettséget mindenkinek komolyan kell vennie - mondta az országgyűlési képviselő, hangsúlyozva, hogy mind a magyar, mind az európai állampolgárokat meg kell védeni a terroristáktól.
    Németh Szilárd kijelentette: a magyar kormánynak és parlamentnek is kötelessége megvédeni a magyar embereket, akik "ebben a kérdésben sem számíthatnak az ellenzékre". Szerinte a Jobbik és a baloldal egyaránt szembefordul az emberek érdekeivel. "A baloldaltól ezt már megszokhattuk (...), mindig az illegális bevándorlók oldalán álltak, és úgy látszik, most ezt kibővítik azzal, hogy akár a terroristák mellé is képesek ebben a kérdésben állni" - fogalmazott.
    Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó jogrend bevezetését, a fideszes politikus azt mondta: ez teljesen megkötné a kormány kezét, hiszen "akár egy törpepárt" is megakadályozhatna bármilyen intézkedést, pedig terrorfenyegetettség esetén gyorsan kell tudni cselekedni. "A terroristák sem négyötöddel döntenek" - jegyezte meg.
    A terroristákat el kell rettenteni, a terrorcselekményeket meg kell előzni - összegezte a kormány és a Fidesz álláspontját Németh Szilárd.