Emma napja van. | 2024.04.19

Budapesten feloldották a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

2016-01-28 07:04:01

 

Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtök hajnalban az MTI-vel.

 

    Mint írták, a főpolgármester a mérési eredményekre és az időjárási viszonyok kedvező alakulására figyelemmel, a vonatkozó jogszabályok alapján rendelte el a szmogriadó enyhébb fokozatának megszüntetését.
    Tarlós István még hétfő hajnalban rendelte el a levegő magas szállópor-tartalma miatt Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
    A szerdai mérési eredmények alapján azonban már nem indokolt a szmogriadó enyhébb fokozatának fenntartása: a szálló por szintje egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték között volt, hat mérőponton pedig az egészségügyi határértéket sem érte el.
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint ráadásul a köd által biztosított lassú kimosódás miatt a levegő minősége ismételten kissé tovább javulhat.