Csongor napja van. | 2024.04.16

Okoseszközökkel támogatja nagyothalló fiatalok felsőoktatási tanulmányait több cég

2016-01-26 17:24:42

 

Több mint tízmillió forint értékben okoseszközökkel támogatja nagyothalló fiatalok felsőoktatási tanulmányait több cég A Hallás Társasága Alapítvány kezdeményezésére.

 

    A program résztvevőinek keddi, budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felsőoktatási hallgatók egy százalékának van érzékszervi károsodása. Sok fiatalnak családja szociális helyzete miatt nincs esélye arra, hogy tudást szerezzen, ezért a hallássérült felnőttek mintegy nyolcvan százaléka munkanélkülivé válik, vagy csupán alkalmi, fizikai munkát talál.
    Azt írták, hogy A Hallás Társasága Alapítvány Tehetséges, nagyothalló fiatalok támogatása című esélyegyenlőségi programja a fiatalok felsőoktatási tanulmányait kívánja lehetővé tenni. Egyelőre öt fiatalt vonnak be a programba.
    A közleményben idézték Tóth Attilát, az alapítvány kurátorát, aki szerint a nagyothalló fiataloknak is ugyanolyan esélyt kell kapniuk a felsőoktatásban, mint "épen halló társaiknak". Ezért döntöttek a program elindításáról, amelynek keretében hallásgondozói ellátással, hallókészülékekkel, valamint internet-hozzáféréssel is rendelkező okoseszközökkel segítik a rászorulókat.
    A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a programban olyan vállalatok támogatják a nagyothalló fiatalokat, amelyek fontosnak tartják az esélyegyenlőséget. A Samsung Electronics által felajánlott okoseszközök egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével összepárosíthatóak a Beltone vezeték nélküli hallókészülékeivel, így a legmodernebb technológia áll a nagyothallók rendelkezésére. A Telekom biztosítja az okoseszközök internet-hozzáférését, a csomagot pedig az Auditus.Net egészíti ki a hallásgondozói feladatok vállalásával - olvasható a közleményben.a