József napja van. | 2024.03.19

Gyilkosság áll egy 2014-es érdi tűzeset hátterében

2016-01-25 10:26:00

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megölte élettársát és ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat 2014-ben Érden - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

    Gyugyi Csilla elmondta: a férfi nem dolgozott, élettársával együtt Budapesten, ismerősöknél élt. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztották a "Zene" fantázianevű új pszichoaktív anyagot.
    A sértett férfi szerény nyugdíjából élt az érdi Szilfa utcában. Az idős embert a vádlott és az élettársa is ismerte, sőt a nő egy ideig vele is élt. Miután a nő visszaköltözött a vádlotthoz, rendre újra megkereste az idős embert, hogy pénzt szerezzen tőle. Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra bekopogott hozzá, és később, este az akkor 41 éves vádlott is utánament. A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, a fiatalabb egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel - tette hozzá a szóvivő.
    Mindkét sértett eszméletét vesztette. A vádlott - tette leplezésére - több ponton felgyújtotta a házat, majd az egyik ablakon keresztül elmenekült a helyszínről. A bántalmazott férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét, míg a nő a sérüléseibe halt bele.
    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két napon belül elfogta és őrizetbe vette a gyanúsítottat. A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen, és életfogytig tartó szabadságvesztésre tett indítványt. A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van - közölte Gyugyi Csilla.