József napja van. | 2024.03.19

A holokausztról való megemlékezés hete kezdődik az ENSZ-ben 

2016-01-25 09:28:00

Négynapos rendezvénysorozat kezdődik hétfőn az ENSZ New York-i üvegpalotájában: kiállítások, koncert, konferenciák, emlékülés, mindegyiken a holokausztról emlékeznek meg. Az egyik konferencián részt vesz és beszédet mond Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára is. 

    A Holokauszt és emberi méltóság címmel rendezett programsorozat keretében hétfőn és kedden kiállítás nyílik a világszervezet székházában. Szerdán a világszervezet holokauszt-emléknapjának ünnepsége lesz, konferenciával és a magyar állandó ENSZ-képviselet rendezte esti koncerttel. Az egész napos konferencián beszédet mond Takács Szabolcs, aki a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnöke is. A koncert pedig - amelynek programját Bogyay Katalin ENSZ-nagykövet közreműködésével állították össze - azoknak a magyar komponistáknak állít emléket, akiket meggyilkoltak a holokauszt során.
    A megemlékezés hetének záróprogramja egy nemzetközi konferencia lesz a holokauszt oktatásának jövőjéről, egyetemi professzorok és politikusok, köztük Takács Szabolcs részvételével.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány