József napja van. | 2024.03.19

Fővárosi péküzemet zárt be a Nébih

2016-01-25 08:19:59

Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzés során több mint egy tonna pitát is kivontak a forgalomból.

    A Nébih hétfői közleménye szerint az üzemben a falakat, a padozatot, az ajtókat és a berendezési tárgyakat vastagon, nagy felületen ellepte a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót egérürülék és eldobott cigarettacsikkek borították. Az ellenőrök döglött és élő egereket is találtak a helyiségekben.
    Az üzemben kizárólag pitát gyártottak, amit a tulajdonos nyilatkozata szerint vendéglátóhelyeknek értékesítettek, de más kötelező adatokhoz hasonlóan erről sem vezettek nyilvántartást.
    A Nébih szakemberei a helyszínen több mint egy tonna készterméket foglaltak le, valamint az üzem működését azonnali hatállyal megtiltották.
    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálta, de itt sem volt minden rendben, kilencből hármat egyáltalán nem, egy alkalmazottat pedig késve jelentett be a vállalkozás.
    Az ügyben mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható - közölték.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány