Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bárdos Gyula: minden magyar felelős minden magyarért

2016-01-24 19:15:00

 Minden magyar felelős minden magyarért, s ezt most, a Szlovákiában márciusban sorra kerülő parlamenti választások közeledtével még inkább szem előtt kell tartani - jelentette ki Szabó Dezső író gondolatát idézve Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke vasárnap a szervezet magyar kultúra napi rendezvényén Galántán.

    Felidézte: a Csemadok egy évvel ezelőtt azzal a felhívással fordult a Magyar Közösség Pártjához (MKP) és a Most-Híd szlovák-magyar párthoz, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz annak érdekében, hogy a választásokon közösen indítsanak jelölteket, mert így adhatnák meg a legnagyobb esélyt arra, hogy a felvidéki magyarságnak erős képviselete legyen.
    "Ennek a kérésnek csak az MKP részéről volt pozitív fogadtatása, a Híd válaszra sem méltatta a javaslatot" - jelentette ki Bárdos Gyula, majd hozzáfűzte: ugyanilyen reakciót váltott ki a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hasonló kezdeményezése is. 
    Rámutatott: a Csemadok egy ilyen helyzetben döntött úgy, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az MKP listáján szereplő jelöltek is bekerüljenek a választások után összeálló új törvényhozásba, mivel a megosztottság sok mindenkinek jó, leszámítva a felvidéki magyarságot.
    "A mi véleményünk szerint magyar szavazatokkal magyar képviselőket kell a törvényhozásba juttatni" - szögezte le Bárdos Gyula, aki a Magyar Közösség Pártja választási jelöltlistáján Berényi József pártelnök mögött a második helyet kapta meg.