Emil, Csanád napja van. | 2024.05.28

Pálinkák versenyeztek Ongán - VII.Quintessence Pálinkaverseny

2016-01-23 09:28:41

Száraz próbát is tartottak kuriózumként a hetedik alkalommal megrendezett ongai pálinkaversenyen, a legjobb italok készítői ma vehetik át jutalmukat, a Quintessence Pálinkaverseny fővédnökségét ezúttal Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta fel - közölték a szervezők az MTI-vel.

Dr.Kövér László, az országgyűlés elnöke megnyitja a Quintessence Pálinkaverseny (A képre kattintva képtár nyílik.)

A tájékoztatás szerint az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett, hetedik alkalommal megrendezett pálinkaversenyre rekordszámú nevezés érkezett,  Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1132 mintával.
    A pálinkákat, párlatokat magyar, osztrák és román szakértők bírálták el, újdonság volt az úgynevezett "száraz próba", a kiürült pohár vizsgálata, amely eddig még sehol nem volt része a bírálatoknak. Ez is azt a célt szolgálta, hogy minél többféle szempont vizsgálata alapján, a lehető legtöbb szűrőn megtalálva dőljenek el a helyezések.

A megnyitó után a versenyben lévő pálinkák társadalmi zsűrizése. (A képre kattintva képtár nyílik.)    

A zsűri döntése alapján arany oklevelet 125, ezüst oklevelet 276  míg bronz oklevelet 305 pálinka és párlat kapott, míg 45 pálinkát nagyaranyéremmel díjaztak.
    A nagyaranyérmes pálinkák közül a társadalmi zsűri tagjai pénteken este választják ki a közönségdíjas pálinkát, Kövér László a pálinkaverseny fővédnöke megnyitóját követően.