Tivadar napja van. | 2024.04.20

Rogán: már karácsony előtt megállapodás született az agglomerációs közlekedés kormányzati átvételéről

2016-01-23 06:57:00

A főpolgármester annak ellenére kezdte követelni a kormánytól az agglomerációs közlekedés finanszírozását, hogy arról a miniszterelnökkel korábban már megállapodott - mondta el az ATV Szabad szemmel című műsorában a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pénteken. A Rogán Antallal készült interjút csütörtökön vették fel.

    Orbán Viktor és Tarlós István már karácsony előtt megállapodott az agglomerációs közlekedés és azzal együtt a HÉV-ek átadásáról - mondta a politikus.
    Rogán Antal közölte: a találkozó 90 százalékán jelen volt, és azt konstruktívnak értékelte, mert megállapodás született arról, hogy a kormány segít a fővárosnak, és átvállalja az agglomerációs közlekedést és a HÉV-eket.
    A miniszter azt mondta: ezért nem egészen érti, hogy a főpolgármester azóta miről beszél. 
    Emlékeztetett: Tarlós István január elején, vagyis a megállapodás után állt elő azzal a követeléssel, hogy az állam vegye át az agglomerációs közlekedést.
    Rogán Antal hozzátette: jelezték a főpolgármesternek, hogy a megállapodáson született döntésekről a kormány következő ülésén határoz.
    Az átadással kapcsolatban már csak részletkérdéseket kell lezárni, köztük pénzügyieket - mondta a miniszter, példaként említve, hogy a főváros "10 milliárdos nagyságrenddel" tartozik a MÁV-nak, mert 2010 óta a Budapest-bérletek felhasználásából származó összegeket nem egyenlítette ki.