Csongor napja van. | 2024.04.16

Az izraeli nagykövetség is biztosít gyakornoki lehetőséget az NKE hallgatóinak

2016-01-22 10:16:22

 Izrael Állam magyarországi nagykövetségén is tölthetik mostantól kötelező szakmai gyakorlatukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) közigazgatás-tudományi, valamint nemzetközi és európai tanulmányok karának hallgatói. Az erről szóló megállapodást pénteken írta alá Ilan Mor izraeli nagykövet és Patyi András, az intézmény rektora.

    Az egyetem az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Ilan Mor kiemelte, a nagykövetség és az NKE szakmai gyakorlati programjának célja, hogy a külképviselet a diplomáciai tevékenysége által bemutassa a magyar diákoknak Izraelt. 
    Hozzátették, a program ideje alatt a gyakornokok megismerik az országot, amely fiatal, modern és pluralista. "Reméljük, hogy ez a nemzetközi szakmai gyakorlat hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók versenyelőnyt szerezzenek karriercéljaik eléréséhez" - idézte az NKE a nagykövet szavait.
    Patyi András rektor arról beszélt, hogy Izrael és Magyarország között "virágzó a nemzetközi és kulturális együttműködés". Ezzel a megállapodással pedig az egyetem hallgatói egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy nemzetközi ismereteiket bővítsék, és tapasztalt diplomaták irányítása alatt gyakorlati tudásra tegyenek szert.
    Az NKE kitért arra, hogy a nagykövetség évente legfeljebb 12 hallgatót tud fogadni, akik számára biztosítja a gyakorlat teljesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket, majd értékeli és minősíti is a munkájukat. 
    A gyakornoki programban részt vevő hallgatókat a nagykövetség választja ki, maximum három hónapos időtartamra. A megállapodás szerint a hat hetet egybefüggően elérő szakmai gyakorlat esetén a hallgatót díjazás illeti meg, amelyet az NKE fizet meg számára - áll a közleményben.