Gedeon napja van. | 2024.03.28

A DK elutasítja a sorkötelezettség visszaállítását

2016-01-17 14:15:00

A Demokratikus Koalíció (DK) határozottan elutasítja a sorkötelezettség visszaállítását, és mindent el fog követni, hogy ezt megakadályozza - közölte az ellenzéki párt alelnöke vasárnap az MTI-vel.
Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban Simicskó István KDNP-s honvédelmi miniszter, Kövér László, az országgyűlés fideszes elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke is a sorkötelezettség visszaállításáról beszélt. Ezzel "a Fidesz elárulta a magyar fiatalokat is" - jelentette ki.
    Az ellenzéki párt határozottan elutasítja a sorkötelezettség visszaállítását - hangsúlyozta az alelnök, hozzátéve: "ha Magyarországot megtámadták, akkor mi magyarok eddig is mindig megvédtük az országot".
    Jelenleg semmilyen veszély sem fenyegeti az országot, csak az, hogy a Fidesz szétszakítja a magyar családokat, és kaszárnyákba űzi a magyar fiatalokat - fogalmazott Vadai Ágnes.     Rámutatott: a fiatalok tanulni, dolgozni, és élni akarnak, nem pedig egy lerobbant kaszárnyában táborozni. A DK pedig nem fegyvert és egyenruhát, hanem tudást és lehetőséget adna a fiatalok számára.