Márk napja van. | 2024.04.25

Másfél hónap alatt több mint 18 ezren látták Párizsban a Recirquelt

2016-01-15 19:05:00

 Több mint 18 ezer néző látta a francia fővárosban a magyar újcirkusz társulat, a Recirquel Párizs Éjjel című előadását, amellyel a fiatal artisták másfél hónap alatt 39 alkalommal léptek fel a Cabaret Sauvage-ban.

    Az előadásról több helyi médium elismerő kritikát közölt, és Jean Paul Gaultier világhírű divattervező úgy nyilatkozott, hogy a Párizs Éjjel volt az egyik legjobb cirkuszi előadás, amelyet valaha látott - olvasható a társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.
    A csapatnak komoly fizikai kihívásokkal kellett szembenéznie a külföldi turné alatt, a próbákat is beleértve több mint 72 órát töltöttek a színpadon.
    A Párizs Éjjel című produkció a harmincas évek Párizsának dekadens és fülledt erotikájú világát tárja a nézők elé, felidézve a századelő lokáljainak miliőjét. A címet Brassai, a világhírű fotóművész első albuma, a Paris de Nuit adta, az előadást is az ő képei ihlették.
    A produkciót a tavalyi őszi fesztiválon mutatták be.
    A párizsi turné után tavasszal Kolumbiában is fellépnek az előadással, addig pedig a Müpában láthatja a magyar közönség a társulat műsorát.
    A Recirquel Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten.