Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa: folytatódik az aláírásgyűjtés a kvóta ellen

2016-01-15 16:36:15

 Folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése a kötelező betelepítési kvóta ellen - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt országos választmányának pénteki ülésén, Budapesten.

    Tájékoztatása szerint eddig 1,8 millióan írták alá a tiltakozást. Ez szerinte azt mutatja: az emberek elsöprő többsége támogatja a kormányt a kvóta elleni küzdelemben.
    Kósa Lajos a választmányi ülésen kifogásolta, hogy a szocialista és liberális ellenzéki pártok nem támogatják azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet, és ilyen helyzetben a honvédség segíthetné a rendőrség munkáját.
    Ezek az ellenzéki pártok "teljesen nyilvánvalóan bevándorláspárti politikát folytatnak", ezt az alkotmánymódosítás ellenzésével is kimutatták - mondta. Hozzátette: "úgy beszélnek önkényuralmi rendszer kiépítéséről, hogy nem vették észre: Franciaország szocialista kormánya rendkívüli állapotot hirdetett terrorveszély miatt. (...) Ezek szerint akkor Franciaországban is tombol az önkényuralom".
    Ha most ők, a szocialisták és liberálisok lennének kormányon, "a budapesti szilveszter úgy sikerült volna valószínűleg, mint a kölni" - fogalmazott Kósa Lajos, utalva a németországi molesztálásokra, amelyekről az európai média - mondta - "hosszú-hosszú ideig" hallgatott.
    Kölnnel kapcsolatban azt is megjegyezte, "ma már oda jutottunk", hogy a kölni polgármester azt tanácsolja a város lakóinak, ha lehet, este ne menjenek utcára, vagy ha mégis, csoportosan tegyék és tartsanak egy-másfél méter távolságot.
    "Ma már mindenki látja: nem arról kellene beszélni, hogy lassítsuk az illegális bevándorlást, hanem arról, hogyan védjük meg a határokat, Európát, az érdekeinket, a biztonságunkat, a nyugalmunkat, a gyermekeink, az asszonyaink nyugalmát" - mondta Kósa Lajos, aki szerint az illegális bevándorlás jelentős biztonsági kockázatot jelent, a sikeres integrációs modellt pedig hazugságnak nevezte.
    A frakcióvezető sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Unió vezetése "még mindig nem ébredt fel", noha az európai terrorizmus egyik fő fészke éppen Brüsszel egyik kerületében található.
    A kvóta elleni aláírásgyűjtést addig kell folytatni, amíg nem sikerül megértetni a brüsszeli döntéshozókkal, hogy rossz állásponton vannak - zárta szavait Kósa Lajos.