Andrea napja van. | 2024.04.18

Új érdekvédelem alakult a Herman Gimnáziumban

2016-01-15 05:16:05

Szövetségbe lépett négy miskolci gimnázium közalkalmazotti tanácsa, melyhez csatlakozott egy miskolci és tizenkilenc vidéki általános iskola érdekvédelmi szervezete. Csütörtökön a Hermann Gimnázium kezdeményezésére egyebek mellett, aláírták a Tankerületi Közalkalmazotti Tanács Szövetségének szándéknyilatkozatát.

Az új érdekvédelmi szövetség azt szeretné elérni, hogy példájukat az egész országban kövessék, és a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Közalkalmazotti Tanácsa legyen a pedagógus érdekek érvényesítésének színtere

- Azért volt szükség az új érdekvédelmi szervezet létrehozására, mert a munkatörvénykönyvében garantált jogokkal nem tudunk élni. Nincsenek országos vagy magasabb szintű szervezeti egységeink, akivel letudna ülni és egyeztetni a KLIK vezetősége a munkavállalókat érintő kérdésekben. - mondta Szűcs Tamás, a Miskolci Közalkalmazotti Tanácsok Szövetségének szóvivője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Tavaly tavasszal kezdett el formálódni a miskolci gimnáziumok közalkalmazotti tanácsának szövetsége tankerületi szövetséggé. A résztvevők tervei szerint, országos szervezetté szeretnék kinőni magukat. Ha ez sikerülne, létre jöhetne a Klik Központi Közalkalmazotti Tanácsa, amelynek még több beleszólása lenne az oktatáspolitikába – tette hozzá a szóvivő.

Pilcz Olivér a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanács elnöke szerint az oktatás az ország közös ügye, és a pedagógusok bátran vessék fel a hiányosságokat, problémákat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány tárgyalni akar és fog az oktatási rendszerről. - Sok az indulat és az érzelem az oktatási kérdésekben, de jó volna, ha ezek a viták abban manifesztálódnának, hogy a gyerekek miért tudnak kevesebbet – mondta Lázár János.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány