Márk napja van. | 2024.04.25

Korszerűsített középületeket adtak át Oroszlányban

2016-01-08 14:59:52

 

Befejeződött Oroszlányban a művelődési központ, a szolgáltató központ és a Hamvas Béla Gimnázium energetikai felújítása, 366 millió forintos ráfordítással - tájékoztatta a város polgármestere pénteken az MTI-t.

 

    Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) elmondta, a három épület felújításához a város, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ összesen 321 millió forintos uniós és állami támogatást használhatott fel.
    Czunyiné Bertalan Judit, közoktatásért felelős államtitkár a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként az átadási ünnepségen köszöntőjében kiemelte: Oroszlány három szimbolikus épülete újult meg, amelyek méltó helyszínei a járásközpontban folyó oktatási, közigazgatási és kulturális tevékenységnek.
    A felújítások során a legkorszerűbb technikákat alkalmazták, háromrétegű üveggel ellátott nyílászárókat építettek be, a gimnázium homlokzatát grafitos hőszigetelő rendszerrel burkolták.
    A számítások szerint a felújítás révén évente 11 millió forintos energiaköltség-megtakarítás jelentkezik a város költségvetésében - ismertette a polgármester.