Auguszta napja van. | 2024.03.29

Letartóztatták a felesége meggyilkolásával gyanúsított tatabányai férfit

2016-01-08 13:49:09

 

A Tatabányai Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy tatabányai férfi előzetes letartóztatását, akit a gyanú szerint november 14-én megfojtotta, majd elásta feleségét - közölte honlapján a Tatabányai Törvényszék.

 

    A törvényszék tájékoztatása szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a vele együtt autózó feleségét megfojtotta, majd a Tata-Komárom közötti útvonalon a szántóföldön elásta.
    A rendőrség korábbi közlése szerint a holttestet december 30-án fedezték fel. Azonosítása után kiderült, hogy a győri rendőrkapitányság eltűntként kereste.
    Az asszony utolsó napjainak feltérképezése után szerdán gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat férjét, a 45 éves tatabányai B. Róbertet, majd meghallgatása után őrizetbe vették.
    A gyanúsított korábban a sértett eltűnéséről valótlan bejelentést tett, a nő családtagjait, ismerőseit igyekezett a sértett sorsát illetően megtéveszteni. A előzetes letartóztatásról szóló döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.