Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Synergon kérte részvényeinek törlését a BÉT-ről

2016-01-08 11:38:31

A Synergon Informatikai Nyrt., a társaság végelszámolására tekintettel, részvényeinek törlését kérte a Budapesti Értéktőzsdéről.

    A végelszámolás megindításáról a Synergon december 22-én tartott rendkívüli közgyűlése döntött. A végelszámolás kezdő időpontjának 2016. január 1-jét határozták meg.
    A döntés előzménye, hogy a társaság egyik leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. csődeljárás alatt áll. Egyezség hiányában az anyavállalatnak ezt a befektetését le kellett értékelnie, ami a saját tőke csökkenését eredményezte. A rendkívüli közgyűlésen felmerült a jegyzett tőke leszállításának lehetősége is, ám az igazgatóság nem látott esélyt arra, hogy lenne olyan befektető, aki forrást biztosítana a társaságnak egy jelentős tőkeemeléshez. Így végül a közgyűlés nem határozott a jegyzett tőke leszállításáról, hanem a végelszámolás mellett döntött.
    A Synergon részvényeit 1999. május 5-én vezették be a tőzsdére, a papírok a BÉT standard kategóriájában szerepeltek. A 200 forint névértékű Synergon-részvények pénteken délelőtt 9,30 forintot értek a BÉT-en. Az elmúlt egy év alatt a legmagasabb áruk 143, a legalacsonyabb pedig 7,40 forint volt.