Emma napja van. | 2024.04.19

Csok - Már az OTP is befogadja az igényléseket

2016-01-07 11:43:11

 Az OTP Bank január 7-től közel négyszáz fiókjában befogadja az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek iránti igényeket - közölte a bank az MTI megkeresésére csütörtökön. Korábban az FHB jelezte, hogy január 4-től már igényelhető a támogatás, és a bank az első igényléseket már be is fogadta.

    Kormos Zoltán, az OTP Bank lakáshitelezési igazgatója megjegyezte, hogy az év első napjaiban csak tájékoztatást tudtak adni az érdeklődőknek, de csütörtökön az érdemi ügyintézést, az igénylések befogadását és feldolgozását is megkezdték. "Ezzel lehetővé válik, hogy február elején már utalni is tudjuk az első támogatásokat" - mondta.
    A tavaly év végén megjelent új szabályok alapján igényelhető, akár 10 millió forintos otthonteremtési támogatás és az ahhoz igénybe vehető 10 milliós kedvezményes hitel iránt az elmúlt napokban élénken érdeklődtek az ügyfelek az OTP Bank fiókjaiban is.
    "Várakozásaink szerint 2016-ban a csokot igénybe vevő családok száma elérheti a több tízezret" - válaszolta az MTI kérdésére Kormos Zoltán.
    Az új csok és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek folyósításához a legnagyobb lakossági bankok mindegyike megkezdte már a felkészülést, és azt ígérik, hamarosan be is tudják majd fogadni az igényeket.
    Az MTI által megkeresett bankok arról számoltak be, hogy már január első hetében megnőtt az ügyfelek érdeklődése a 2015. december 29-én hatályba lépett új támogatási rendszer iránt. A hitelintézetek egyelőre azon dolgoznak, hogy informatikai és ügyviteli rendszerüket az új feltételrendszerhez igazítsák, valamint felkészítsék ügyintézőiket, mindez azonban néhány hetet is igénybe vehet. A legtöbb bankban az igényeket még nem tudják befogadni, csak információt tudnak adni az új csokról.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó