Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rálőttek egy izraeli turistákra várakozó buszra a gízai piramisok közelében

2016-01-07 11:07:02

 

Két fegyveres rálőtt egy izraeli turistákra várakozó buszra csütörtökön a gízai piramisokhoz vezető főúton; sebesültekről nincs hír - jelentette honlapján az al-Maszri al-Jóm című napilap.

 

    Hírügynökségi értesülések szerint a turistacsoport mindössze két tagja volt izraeli.
    A biztonsági forrásokra hivatkozó al-Maszri al-Jóm szerint a támadáskor a turistabusz a piramisokhoz vezető al-Haram úton álló Három Piramis nevű szálloda előtt várakozott a hotelből éppen kijövő izraeliekre. A turisták az eddigi ismeretek szerint nem sérültek meg, mindössze a buszban és az épületben keletkeztek károk.
    A motorbiciklin ülő merénylőket a biztonsági erők helyszínen lévő tagjainak sikerült elüldözniük. A támadók behajtottak egy mellékutcába, az egyik menekülőt azonban röviddel később elfogták. Az akcióban a biztonsági források szerint tűzpárbajra is zajlott a rendőrök és a merénylők között.
    Az elfogott elkövető kihallgatását végző nemzetbiztonsági tisztek jelenleg azt próbálják kideríteni, kapcsolatban áll-e valamely, az országban tevékenykedő terrorszervezettel.
    A belügyminisztérium szóvivője a sajtóhírek megjelenése után máris bejelentette, hogy a támadás mögött a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom körülbelül tizenöt fiatal tagja áll. Az elmozdított elnök, Mohamed Murszi mögött álló szervezet tagjai Abu Bakr Abdel-Karím szerint a szálloda mögött gyülekeztek, majd az épület elé masíroztak, és egyikük ekkor lőtt sörétes fegyverrel a buszra.
    Abdel-Karím megerősítette, hogy egy embert elfogtak, és közölte: nagy erőkkel kutatnak a csoport többi tagja után.