Gedeon napja van. | 2024.03.28

Huszonöt család egész téli tüzelését biztosítja az Erzsébet téri adományfa

2016-01-07 10:51:50

 

Megkezdődött a bontása és elszállítása az Erzsébet téri adományfának, amely 25 budapesti és környékbeli rászoruló család egész téli tüzelőszükségletét biztosítja majd. 

 

    A különleges karácsonyfát decemberben építette fel az Erzsébet téren a Hello Wood csapata többek közt a Design Terminállal, a Fővárosi Önkormányzattal és az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva. A 30 négyzetméter alapterületű, 16 méter magas installáció összesen 40 tonna tűzifából épült meg. 
    A tervezők célja az volt, hogy olyan karácsonyfát állítsanak a fővárosi közösségnek, amely nem csupán látványos, de az egymásra figyelést, a cselekvő szolidaritást is szimbolizálja - közölte az Ökumenikus Segélyszervezet az MTI-vel.
    A nemzetközi hírnévre is szert tett monumentális installáció belseje adománypontként működött, ahol csatlakozni lehetett a karitatív szervezet adventi adománygyűjtéséhez.
    Az adományfa-akción kívül az Ökumenikus Segélyszervezet szezonálisan évente több mint 150 magyarországi, valamint kárpátaljai családot és egyedül élő rászorulót támogat tüzelőanyaggal, ruházati adományokkal, de emellett egész évben segítik a nehéz helyzetben élőket többek közt tartós élelmiszerekkel és gyógyszerekkel is.