Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kétéves eltiltást kapott Kucsera Gábor

2016-01-07 09:31:23

 

Kétéves eltiltást kapott a kajakos Kucsera Gábor, aki július közepén megbukott a magyar szövetség (MKKSZ) drogtesztjén. A vizeletében kokaint találtak.

 

    Az MKKSZ a honlapján olvasható hírben emlékeztet arra, hogy az első fokon eljáró bizottság augusztusban négy évre tiltotta el a korábbi világ- és Európa-bajnok versenyzőt.
    "A Nemzeti Doppingellenes Szervezet keretében működő doppingbizottság decemberben, a megismételt elsőfokú eljárásban elfogadta a sportoló érvelését, amely szerint a tiltott szert versenyidőszakon kívül használta, nem a sportteljesítményével összefüggésben." - áll a közleményben, amely kiemeli: miután a sportoló vizeletében talált szer kizárólag versenyidőszakban minősül tiltottnak és a doppingbizottság nem tudta bizonyítani azt a tényt, hogy a sportoló a tiltott szert teljesítménye fokozására, versenyidőszakban fogyasztotta, így az eredeti büntetést megfelezték.
    A határozat a 33 éves Kucsera Gábort 2017. augusztus 5-ig mindenféle versenytől, szervezett edzéstől és edzőtáborozástól eltiltotta. A sportoló az eltiltás hatálya alatt sportszakemberként sem tevékenykedhet.