Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

2016-01-06 11:03:16

 

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), miután  megvizsgált 9 fagyálló folyadékot és 23 téli szélvédőmosó folyadékot, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e - közölte az NFH szerdán az MTI-vel.

 

    A közlemény szerint 6 téli szélvédőmosó folyadék - az eni -22 °C Prémium, az Antifrost-H, a Favorit, az AUTOBRILL, a LIQUI MOLY, az Antifrost-K -40°C -, és két fagyálló folyadék - a ClubSmart, a HUNOIL HG 12 ALU - nem felelt meg a címkén feltüntetett hőmérsékleti értéknek.
    Hangsúlyozták: az NFH kiemelt figyelmet fordított idén a téli szélvédőmosókra és fagyállókra, ugyanis a korábbi években több fogyasztói panasz érkezett ezekről a termékekre a hatósághoz.
    Arra is felhívták a figyelmet, hogy a téli fagyok idején érdemes odafigyelni az autókhoz használt szélvédőmosókra, ugyanis ha nem megfelelőek, a folyadék megfagyva szétrepesztheti a folyadék-tartályt és a vízvezető csöveket, valamint a szélvédőre fagyva balesetveszélyes helyzetet okozhat.