József napja van. | 2024.03.19

Csok - Fidesz: a program várhatóan még több munkahelyet biztosít

2016-01-05 13:15:23

 

A Fidesz szerint a magyar reformok működnek: a gazdasági növekedésnek, a foglalkoztatási programoknak, a munkahelyteremtő beruházásoknak köszönhetően egyre többen dolgoznak és egyre kevesebb a munkanélküli. A nagyobbik kormánypárt szerint a most induló otthonteremtési program várhatóan még több munkahelyet biztosít.

 

    Ezt a Fidesz kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkanélküliséggel kapcsolatos adataira és Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci államtitkára nyilatkozatára reagálva közölte.
    A Fidesz szerint a baloldal megduplázta a munkanélküliséget, a polgári kormány eddig 12 százalékról 6,2 százalékra csökkentette azt. 
    A közleményben azt írták, a Fidesz - ahogy vállalta - teljesíti: átvezeti az országot a segélyezés világából a munka világába; céljuk a teljes foglalkoztatás. 
    A KSH tájékoztatása szerint a múlt év szeptember-novemberében 284 ezer volt a munkanélküliek száma, 37 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, ezzel a munkanélküliségi ráta 1 százalékponttal 6,2 százalékosra csökkent. 
    Cseresnyés Péter kedden közölte: a kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít az év első felében, elsőként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program kezdődik el. Hozzátette: február 1-én induló program tervezett keretösszege 3 milliárd forint, amelynek révén a kormány tervei szerint 20-25 ezer léphet át a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra.