József napja van. | 2024.03.19

Káel Csaba: a gyerekek és a családok felé is szeretne erősebben nyitni a Müpa

2016-01-05 09:46:28

A gyerekek és a családok felé is szeretne erősebben nyitni a Müpa - mondta el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Káel Csaba vezérigazgató, aki tavasztól újabb öt évig vezetheti Európa egyik vezető előadóművészeti központját.

    Hozzátette: eddig is jelentős számú program várta a gyereket, a fiatalokat és a családokat, de a jövőben tovább szeretnék erősíteni ezt a szegmenst, hiszen a Müpa "őértük épült, őértük dolgozunk, ők a jövő közönsége".
    Káel Csaba kitért arra is, hogy az eddigieknél kiemeltebben szeretnének foglalkozni a költészettel, emellett továbbra is képviselni fogják a világszínvonalú külföldi és magyar zenekarokat, előadókat. "Feladatunk, hogy észrevegyük, milyen tehetséges művészeink, együtteseink vannak".
    A Müpa az elkövetkező években kiemelt módon igyekszik programjaiban és kapcsolataiban is megjeleníteni a magyar és az európai kultúrát, tükrözve a kodályi szemléletet, amely szerint "Európában legyünk magyarok, Magyarországon pedig európaiak" - hangsúlyozta Káel Csaba, hozzáfűzve, hogy mindehhez rengeteg érték, felfrissítésre és bemutatásra váró régi örökség áll rendelkezésre.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány