Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új néven folytatja a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő gázszolgáltató

2016-01-04 13:03:09

ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. néven, megújult arculattal folytatja tevékenységét 2016-tól a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő, a Főgáz által tavaly ősszel a GDF Suez-től megvásárolt GSEM Zrt.

    A társaság hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a korábban francia tulajdonban lévő szolgáltató továbbra is a megszokott színvonalon biztosítja fogyasztói számára a zavartalan földgázellátást.
    A fogyasztóknak sem szerződésmódosításra, sem a csoportos beszedési megbízások átalakítására nem lesz szükségük. Műszaki kérdéseket érintő problémákkal - például gázszivárgás, meghibásodás - továbbra is a területileg illetékes Égáz-Dégáz elosztótársasághoz kell fordulni, és a mérőleolvasást is ez a társaság végzi a korábban megszokott menetrend szerint - közölték.
    A társaság weboldalát a http://www.enksz-eszakdelgaz.hu címen, online ügyfélszolgálatát pedig a https://ugyfelszolgalat.enksz-eszakdelgaz.hu címen lehet elérni.
    Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. a nemzeti közműszolgáltatás részeként biztosítja a földgázellátást több mint 750 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztó részére Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben.
    A közleményben felidézték, hogy az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz 2015. szeptember 4-én írt alá adásvételi szerződést a GDF International S.A.-val a GSEM megvásárlásáról. A tranzakciót a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, a folyamat a hatósági jóváhagyást követően 2015. szeptember 28-án sikeresen lezárult.