Gedeon napja van. | 2024.03.28

Energiahatékonysági tájékoztató honlap indult

2015-12-30 15:45:28

 Energiahatékonyságról és megújuló energiáról szóló tájékoztató honlapot indított a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - tájékoztatta a hivatal szerdán az MTI-t.

    Az energiahatekonysag.mekh.hu oldal többek között a megújuló energiaforrásokkal és energiahatékonysággal kapcsolatos gyakorlati módszereket és energiamegtakarítási tanácsokat mutat be.
    Az érdeklődők szintén információt kaphatnak az energiahatékonysági szolgáltatások és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházások finanszírozására, támogatására rendelkezésre álló pénzügyi eszközökről, pályázati forrásokról.
    Emellett a témával kapcsolatos magyar és uniós jogi szabályozás, valamint a magyar energiapolitika stratégiai dokumentumai is megtalálhatók a weboldalon.
    A honlapot a hivatal folyamatosan aktualizálja, a tematikát bővíti, segítséget nyújtva a lakosságnak, a vállalatoknak és az önkormányzatoknak energetikai beruházásaikhoz, korszerűsítéseikhez.
    A honlap létrehozása és üzemeltetése során a MEKH együttműködik energiahatékonysági és pénzügyi szolgáltatókkal, kiskereskedelmi energiaértékesítő vállalatokkal és egyéb érintett szervekkel - olvasható a közleményben.