Emma napja van. | 2024.04.19

NFM: lezárult a mosógépcserére benyújtott pályázatok feldolgozása 

2015-12-30 12:00:37

 A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyta az utolsó körben támogatásra felterjesztett pályázatokat is, ezzel lezárult az Otthon Melege Program keretében mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása  - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

    A tárca közleménye szerint a háztartási nagygépek (mosógépek) energia-megtakarítást eredményező cseréje alprogramban 42 660 pályázó összesen 1,86 milliárd forint támogatást kapott a kedvezményes készülékvásárláshoz.
    További döntések már csak legfeljebb néhány száz esetben - például a kifogások esetén - várhatóak 2016 első hónapjaiban.
    A pályázók elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül kézhez kapták támogatói okirataikat, így minden feltétel adott a kedvezményes vásárlásokhoz. A pályázatkezelő tájékoztatása szerint a támogatottak több mint kétharmada, mintegy 35 ezer pályázó már meg is vette az új, energiahatékony mosógépét - közölte az NFM.
    A csaknem 15 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Program eredményeként több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javul és jelentős mértékben csökkennek a családok rezsiterhei, egyértelműen bizonyítva, hogy a magyar reformok működnek - fogalmaz közleményében a minisztérium.