Gedeon napja van. | 2024.03.28

George Pataki beszünteti kampányát a republikánus elnökjelöltségért

2015-12-30 08:19:41

 

 George Pataki, New York állam volt republikánus kormányzója bejelentette: kiszáll az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. 

 

    A magyar gyökerű politikus helyi idő szerint kedden este, az NBC televízióban és két közösségi oldalon közzétett videójában búcsúzott az elnökjelöltségért folytatott küzdelemtől. "Miközben beszüntetem az elnökjelöltségért folytatott kampányomat, bízom benne, hogy a megfelelő embert választhatjuk majd elnöknek" - fogalmazott a veterán politikus. 
    "Olyan valakit, aki képes összehozni bennünket, és aki megérti azt is, hogy a politikusoknak, beleértve az elnököt is, a nép szolgálóinak és nem leckéztetőinek kell lenniük. Bizton tudom, hogy Amerika legjobb idői még előttünk állnak" - mondta George Pataki.
    New York állam volt kormányzója elemzők szerint abban reménykedett, hogy mivel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején ő állt az állam élén, erre a Republikánus Pártban mind a mai napig emlékeznek, és akkori politizálását pozitívan ítélik meg. Ám az elnökjelölt-aspiránsok tévévitáiban nem sikerült áttörést elérnie, és a közvélemény-kutatások sem igazolták reményeit. A politikus egyébként egyszer már átmenetileg felfüggesztette kampányát, akkor azért, mert a veje agyvérzést kapott.
    Visszalépésével a republikánus táborban pillanatnyilag tizenegy politikus küzd azért, hogy pártja elnökjelöltje legyen a jövőre esedékes elnökválasztáson.