Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újabb incidensek történtek Németországban

2015-12-28 20:36:15

 

Németországban ismét több incidens történt a menekültválsággal kapcsolatban.

 

    A drezdai rendőrség hétfői közleménye szerint a Szászország tartományi főváros egyik menedékkérőket befogadó állomásán előző este több iráni és iraki férfi összeszólalkozott egy csoport afgánnal, majd a vita verekedéssé fajult. Az összecsapásban botokat is használtak. A nyugalmat a rendőrségnek kellett helyreállítania. Négy huszonéves menedékkérőt őrizetbe vettek.
    A Brandenburg tartománybeli Gubenben egy csoport álarcos ismeretlen rasszista szólamokat skandálva megtámadt egy társasházat, amelyben eritreai menedékkérők laknak. Több ablakot betörtek, majd elmenekültek. Később egy másik lakóházban ismeretlenek kővel betörték egy olyan lakás egyik ablakát, amelyben szíriai menedékkérők laknak. Sérülés egyik esetben sem történt. A rendőrség szerint egyazon csoport követhette el mindkét vasárnap esti támadást.
    A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint a német-lengyel határon fekvő kisvárosban egy héttel korábban is történt két hasonló támadás. Gubenben élénk a neonáci szubkultúra, és 1999. február 13-án a városban életét vesztette egy algériai menedékkérő, aki szélsőjobboldali támadók elől menekült. Farid Guendoul félelmében belerohant egy épület üvegajtajába, összevágta magát és elvérzett. A tiszteletére elhelyezett emléktáblát neonácik gyakran meggyalázzák - írta online kiadásában a Der Tagesspiegel.