Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa: az év végéig interneten folytatódik az aláírásgyűjtés

2015-12-20 13:57:49

 

Hétfőtől már csak az interneten folytatja a betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtést a Fidesz az idén - közölte a párt parlamenti frakcióvezetője vasárnap Debrecenben.

 

    Kósa Lajos a sajtótájékoztatón elmondta: az ünnepek idejére felfüggesztik az ország különböző pontjain folyó aláírásgyűjtést, amit viszont januártól újraindítanak.
    Eddig 1 millió 700 ezren támogatták aláírásukkal a kormány küzdelmét az illegális migránsok kötelező betelepítési kvótája ellen - tette hozzá a kormánypárti politikus.
    Kósa Lajos közlése szerint az emberek megértették: minden lehetséges jogi és legális eszközzel meg kell akadályozni, hogy Magyarországra kötelezően betelepítsenek olyan embereket, akikről nem tudjuk, hogy kik és mi a szándékuk, illetve azt, hogy a magyar nép felhatalmazása nélkül döntsenek erről mások - magyarázta.
    A frakcióvezető hozzátette: már két hete lehet szavazni a peticio.fidesz.hu internetes oldalon, hétfőtől pedig január elejéig csak ebben a formában lehet támogatni a kormány törekvéseit.
    Kósa Lajos szerint az már látszik, hogy eredményes a kezdeményezésük: az Európai Unió és a Törökország közötti megegyezésbe bekerült, hogy a megállapodás alapján Európába telepítendő illegális bevándorlókra a betelepítési kvóta, illetve a betelepítési mechanizmus nem terjed ki.
    Ez eredmény - mondta a frakcióvezető, megjegyezve ugyanakkor, hogy az európai nemzetek joga eldönteni, kivel szeretnének tartósan együtt élni, ezt senki más nem mondhatja meg.
    Kósa Lajos sajtótájékoztatója végén megköszönte az emberek aktivitását a betelepítési kvóta elleni harcban.
    A Fidesz frakcióvezetője ezt követően Debrecen főterén felkereste az "Addtovább" házikót, ahol tartósélelmiszer csomagokat adott át a Debreceni Karitatív Testület képviselőinek.
    A testület 14 karitatív szervezet, az önkormányzat és helyi vállalkozások példaértékű összefogásával gyűjti a tartósélelmiszer-adományokat, amelyekből több mint háromezer rászoruló debreceni családot támogat.