Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gazdaság-értékpapír-forgalmazás Újabb értékesítési pontokat nyit a Magyar Államkincstár

2015-12-17 16:18:58

 

Tovább bővítve állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózatát, újabb 25 helyen nyit értékesítési pontot a Magyar Államkincstár (MÁK). Ezek közül az elsőt csütörtökön adta át Dancsó József, a MÁK elnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott Monoron.

    Dancsó József a megnyitóhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta: a megyei igazgatóságokon kívül 2013-ban tíz, 2014 őszén huszonöt helyen nyílt értékesítési pont országszerte, a monori nyitást követően pedig további huszonnégy pont kezdi majd meg működését a következő hónapokban.
    A kincstár elnöke kiemelte: a MÁK egyik legfontosabb feladata az értékpapírok, ezen belül is az állampapírok forgalmazása, ezért is szeretnének minél több helyen jelen lenni.
    Dancsó József az állampapírokkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy kockázatmentes befektetési forma, az  államkincstárnál történő vásárlással pedig a forgalmazói kockázat is eltűnik. Megjegyezte: az elmúlt években sokan választották őket, a hazai kézben lévő állampapírok harminc százalékát a Magyar Államkincstáron keresztül értékesítették.
    Az elnök szólt arról is, hogy a november 30-i adatok szerint a Magyar Államkincstár csaknem 755 milliárd forintnyi megtakarítást őriz különböző lejáratú és formájú, forint alapú értékpapírokban, több mint 1 milliárd eurónyi megtakarítást pedig euró alapú állampapírban.
    A Mák elnöke az értékesítési pontokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatokról az MTI-nek azt mondta: egyrészt az állampapírok iránt évek óta felfokozott az érdeklődés, másrészt a forgalmat az is növeli, hogy a kincstár egyre közelebb  kerül az ügyfelekhez, és egyre jobban el tudja őket érni. "Viszonylag alacsony költséggel komoly forgalmat tudunk generálni" - fogalmazott.
    Hozzátette: figyelemmel kísérik a pontok működését, az értékesítés alakulását, s amennyiben szükséges, módosítanak például a nyitva tartáson az ügyfelek igényeihez igazodva.
    Az új értékesítési pontok egyebek közt értékpapírnyilvántartási-számla, Kincstári Start-értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla nyitással és kezeléssel állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az ügyfélszolgálatokon kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség.