Csongor napja van. | 2024.04.16

Gazdaság-hulladékgazdálkodás Magyarország idén is részt vesz az európai hulladékos felmérésben

2015-12-15 18:55:05

 

Az Európai Bizottság felkérésére Magyarország az idén is részt vesz az európai felmérésben arról, hogyan érzékelik a lakosok a hulladékok okozta problémákat - közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (NHI) kedden az MTI-vel.

    A magyar nyelvű kérdőív kitöltése 5-10 percet vesz igénybe, a válaszadás név nélkül történik, a felmérésben 2016. január 31-ig lehet önkéntesen részt venni - tették hozzá. A http://app.bruxellesenvironnement.be/European-Waste-Survey/hu/ honlapon érhető el a kérdőív.  
    Az összesen hét nyelven zajló európai kutatásban olyan kérdésekre várják a választ, hogy Európa lakosai mennyire érzik magukat jól informáltnak hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, mekkora problémának érzékelik a témát. Azt is felmérik, hogyan gondolkodnak az emberek arról, mit tehetnek a mindennapok során egyszerű döntésekkel azért, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, és minél optimálisabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat - olvasható a közleményben.  
    A felmérést 2013 óta minden évben elvégzik a kontinensen, hogy lássák, hogyan változnak a témához kapcsolódó ismeretek, és az ehhez való hozzáállás - írták.