Gedeon napja van. | 2024.03.28

A MÁV-Start 110 új jegyértékesítő automatát telepít uniós forrás felhasználásával

2015-12-15 13:15:49

 

A MÁV-Start 110 új jegy- és bérletértékesítő automatát telepített a Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (KÖZOP) a nagyforgalmú budapesti pályaudvarokon, az elővárosi vasútvonal egyes részein - jelentette be Feldmann Márton, a személyszállító vasúttársaság értékesítési vezérigazgató-helyettese kedden az uniós fejlesztés zárórendezvényén, Budapesten.

    A 2013-ban kezdett beruházás 1 milliárd forintba került, a költség 73 százalékát az Európai Unió finanszírozta.
    Feldmann Márton hangsúlyozta: a fokozatosan telepített új automaták 2015-ben 2 milliárd forintot, az éves összes árbevétel 8 százalékát hozták a vállalatnak.
    Feldmann Márton kiemelte, hogy az új automatákból minden típusú belföldi viszonylatra érvényes menetjegy, bérlet megvásárolható a nap 24 órájában, az értékesítésen kívül közlekedési információt is ad. Az automata vásárlásnál rugalmas fizetési lehetőséget biztosítanak azzal, hogy érmét, bankjegyet, bankkártyát elfogadnak, és a jegykiadó készpénzfizetésnél vissza is tud adni, illetve lehetővé teszi az otthon vásárolt internetes jegy nyomtatását.
    A MÁV-Start vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az eddigi kedvező tapasztalatok indokolják a program folytatását, eddig saját forrásból a MÁV-Start további hat automatát telepített, és szeretnének a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban is forrást kapni erre a célra. Számítások szerint 300-400 korszerű jegykiadó automata telepítésével országos hálózatot tudnának kialakítani - tette hozzá.