Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megkezdte működését az újonnan épült söjtöri mentőállomás

2015-12-12 15:05:46

 

 Összesen 19 település több mint kilencezer lakosát látja el mostantól a Zala megyei Söjtörön újonnan épült mentőállomás és az ott üzembe állított két mentőautó - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szombaton az MTI-t.

 

    A közel 300 négyzetméteres, napkollektoros rásegítésű energiarendszerrel ellátott és korszerűen felszerelt új mentőállomás közel 120 millió forintba került. Tevékenysége tehermentesíti a területet eddig ellátó zalaegerszegi és zalakarosi mentőállomásokat, s a térségben jelentősen nő a sürgősségi ellátás biztonsága, miután a korábbi években a kiérkezési idő a riasztások több mint felénél meghaladta a 15 percet.
    A mentőszolgálat közlése szerint az összesen 10,94 milliárd forintos fejlesztési projekt keretében Magyarország 18 megyéjében 22 új mentőállomást építettek és további 60-at korszerűsítettek. A beruházások főként olyan területeken történtek, ahol a mentők 15 percen belüli kiérkezési ideje a mentőállomás hiánya vagy a meglévő állomások leromlott műszaki állapota miatt nem volt biztosítható.