Andrea napja van. | 2024.04.18

Műkereskedelmi portál fejlesztését támogatja a Széchenyi Tőkealap

2015-12-11 10:42:44

A Széchenyi Tőkealap (SZTA) 100 millió forintot fektet a digitális műtárgypiac piacvezető cégébe, az Axioart Kft. által üzemeltett www.axioart.com portál technológiai, infrastrukturális, értékesítési és marketing fejlesztésébe - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. az MTI-vel.

 A vállalat tulajdonosa a társaság 150 millió forintos tőkéjét további 20 millió forinttal megemeli - tették hozzá.
    A közlemény idézi Csuhaj V. Imrét, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatóját, aki kifejtette: a digitális műtárgypiac felfutó területnek számít még a nemzetközileg jól teljesítő műtárgykereskedelmen belül is.
    Az Axioart Kft. az MTI kérdésére válaszolva közölte: a cég bevételei eddig főként katalógus prezentációból, tagsági díjból és reklámfelület értékesítésből származtak.
    A közlemény szerint az SZTA által befektetett összeg elsősorban egy virtuális piactér bevezetését, és népszerűsítését, stratégiai fontosságú vidéki irodák megnyitását és üzemeltetését, valamint a további műszaki és technikai eszközberuházást finanszírozza. Ezen felül a társaság két éven belül 7 új munkavállaló alkalmazását is tervezi - írták.
    Az online piactér kialakítására azért van szükség, hogy a műkereskedelmi portál a továbbiakban már a műtárgyak online kereskedelmére, aukciók lebonyolítására is alkalmas legyen. A vidéki irodák megnyitását pedig azzal magyarázzák, hogy a portál üzemeltetését, az adatrögzítést, a katalógus és adatbázis építést, illetve az informatikai háttér működtetését, valamint a telefonos ügyfélszolgálati feladatok ellátását költséghatékonyabb egy-egy vidéki városban megszervezni, mint a fővárosban - közölte a kft.
    Kiemelték: a műkereskedelmi portál 14 év alatt több mint 1,8 millió tételből álló archívumot épített fel, és több mint 25 ezer regisztrált taggal rendelkezik, akik között galériatulajdonosok, antikváriusok és kereskedők is megtalálhatók. A honlapon több mint 4000 aukciós időpont és több mint 2000 aukciós katalógus érhető el - írták.