Auguszta napja van. | 2024.03.29

Colleen Bell félti az amerikai vállatok profitját - folytatódik a magyarországi szappanopera sorozat

2015-12-10 06:14:10

Egyre több magyar ellenszenvét váltja ki Colleen Bell amerikai nagykövet időről - időre való megszólalása. Belpolitikai kérdésekben megnyilvánuló egykori szappanopera producer, minden alkalommal a kormányt kritizálja. Mint a régi szép időkben, amikor a szovjet nagykövet - kvázi birodalmi helytartó - "baráti tanácsokkal" látta el az akkori hatalmat.

Bellünk folytatja elődje, André Goodfriend ámokfutását. A túlzott hazafiassággal éppen nem vádolható balliberálisok, a Soros-féle álcivilek és mindenféle álérdekvédő szervezetek kitörő örömmel üdvözlik a szereptévesztett amerikai nagykövet aggódását.

Miről is szól ez a baráti aggódás? A profitról. A producer asszony aggódik az amerikai nagyvállalatok magyarországi profitjáért, amelyet 2010-ig a posztkommunisták szívükön viseltek. Addig nem volt korrupció és ÁFA-csalás Magyarországon, ameddig ömlött a pénz többek között az amerikai vállalatokhoz.

"...nem döntéshozók rokonaival kellene versenyezniük az amerikai vállalatoknak", ha közbeszerzésen kívánnak indulni - mondotta Bell az új közbeszerzési eljárásról.

Bell kritikáját lefordítva, természetesen az lenne a kívánatos, ha az amerikai vállalatoknak egyáltalán nem kellene versenyezni.

Kerestem a többi nagykövet "baráti" megnyilvánulásait. Azonban sehol nem akadtam ezen kritikák nyomára. Lehet, hogy a többi ország diplomáciai képviselete tiszteletben tartja Magyarország szuverenitását? (di) fotó/magyar hírlap