Andrea napja van. | 2024.04.18

Németh Szilárd: az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

2015-12-09 14:54:14

 

A népvándorlás méretű illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár, közöttük nagyon szoros összefüggés mutatható ki - jelentette ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülését követen tartott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a tanácskozáson kapott szakmai tájékoztatásra hivatkozva.

 

    Több mint egymillió illegális bevándorló rohanta le Európát 2015-ben, és a szolgálatok véleménye és adatai szerint körülbelül 90 százalékuk minden ellenőrzés nélkül, a felelős szervekkel nem együttműködve került be az Európai Unióba, ezért nem tudjuk, kik ők, miért jöttek, mit akarnak, és azt sem tudjuk ezek szerint, hogy hányan lehetnek közülük álcázott terroristák - jelentette ki a politikus. 
    Az egyik titkosszolgálati vezetőt idézve Németh Szilárd kijelentette, mindezen okokból ideológiai felhang nélkül kijelenthető, hogy nőtt Európában és Magyarországon a terrorkockázat; a politikus hozzátette: mindeddig nem merült fel adat arról, hogy Magyarországon közvetlen terrorveszély lenne.
    Hozzátette: a bevándorlás kezelésére kialakított francia-német modell a szolgálatok vezetői szerint egyértelműen megbukott, amit az érintett államok is elismernek, hiszen a terrorcselekmények elkövetői között második és harmadik generációs bevándorlók is vannak, akik európai életmódot élnek, majd azt kárhoztatva követnek el merényletet.
    Németh Szilárd utalt arra: a Fidesz az első perctől kezdve következetesen azt képviselte ebben a kérdésben, hogy Magyarországra bevándorlókat se beengedni, se betelepíteni, se visszatoloncolni nem lehet, a legfontosabb feladat pedig az ország, az Európai Unió és a schengeni övezet határainak megvédése, valamint vissza kell utasítani a betelepítési kvótát és az alaptalan, jogtalan visszatoloncolási kezdeményezéseket.
    A politikus a Terrorelhárítási Központ néhány héttel ezelőtti akciói kapcsán arról beszélt: bocsánatot kellene kérniük a magyar emberektől és a TEK állományától azoknak, akik politikai haszonszerzésért kisstílű, rendkívül felelőtlen és veszélyes politikai támadást hajtottak végre az általuk hosszabb ideje támadott testülettel szemben.
    A paksi erőműbővítés szerződései kapcsán a politikus arról beszélt: ki kell vizsgálni, pontosan mit tett közzé "politikai vagánykodásból" blogján Jávor Benedek európai parlamenti képviselő; ha ugyanis titkos anyagokat pubikált, akkor emellett Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügye "kismiska".
    Hozzátette: a brüsszeli politikus által közzétett anyag környezeti hatástanulmányát egy olyan cég jegyzi, amelynek vezetője Vajnai Attila kommunista politikus, "aki arról szokott a leghíresebb lenni, hogy hatalmas vörös csillaggal a mellén járkál mindenféle rendezvényre, és az Európai Bíróságon is megtámadta azt, hogy a vörös csillag önkényuralmi jelkép lenne", a cég ráadásul ellenérdekelt a paksi beruházással szemben.
    Németh Szilárd hangsúlyozta: a bővítés fő oka éppen a rezsicsökkentés fenntarthatóvá tétele, az olcsóbb magyar villamos energia megteremtése.