Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: a kormány külpolitikája határozottan érvényesíti a nemzeti érdekeket

2015-12-07 15:22:14

 

A Fidesz szerint a Gyurcsány-korszakkal ellentétben a polgári kormány külpolitikája kezdeményező és nem fél megvívni az ország igazát.

 

    A nagyobbik kormánypárti frakció az MTI-hez eljuttatott közleményben Varju László (DK) hétfői sajtótájékoztatójára reagált így. Az ellenzéki képviselő szerint Szijjártó Péter az elmúlt egy évben képtelen volt megfelelően képviselni Magyarország érdekeit, a politikus külgazdasági és külügyminiszterként is megbukott.
    A közleményben rámutattak: ha a baloldalon és annak "engedelmes külpolitikáján" múlna, ma hazánkat is elárasztották volna az illegális bevándorlók és még mindig a hitelezők diktálnának az országnak.
    Álláspontjuk szerint a Gyurcsány-korszakkal ellentétben - amikor Magyarország külpolitikája az önfeladásról és a függésről szólt - a polgári kormány külpolitikája kezdeményező és nem fél megvívni az ország igazát. Kőkeményen érvényesíti a nemzeti érdekeket a bevándorláspolitikában épp úgy, mint a külgazdaságban. Ez biztonságot, munkahelyeket és külpiaci lehetőségeket teremt az országnak - írták a közleményben.