Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nem találtak bombát a Ferihegyen átvizsgált utasszállító repülőn

2015-12-07 14:01:20

 

Nem találtak bombát a rendőrség szakemberei azon az Egyiptomba tartó gépen, amely hétfő délelőtt bombafenyegetés miatt a menetrendtől eltérően leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren - közölte az ORFK az MTI érdeklődésére.

 

    A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen - tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
    A repülő Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartott, eközben érkezett jelzés a bombafenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően átvizsgálták a félreállított légi járművet, valamint az utasokat és csomagjaikat - közölte az ORFK.
    A Budapest Airport az MTI érdeklődésére közölte: az utasokért délután mentesítő járat érkezik, amely továbbviszi őket Hurghadába.
    Az Airportal.hu légiközlekedési szaklap információi szerint a Condor légitársaság Airbus A321-ese Belgrád térségéből fordult vissza, leszálláskor a magyar légierő Gripenjei kísérték. A gép fedélzetén 130 utas és 7 tagú személyzet tartózkodott.