Andrea napja van. | 2024.04.18

A Jobbik Alkotmánybírósághoz fordulna a Ptk. elfogadása esetén

2015-12-03 11:51:53

 A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordulna a polgári törvénykönyv (Ptk.) földforgalmi kérdéseket érintő rendelkezéseinek elfogadása esetén.

    Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jogalkotási nonszensznek minősítette a tervezett módosításokat és azt, hogy a földbérleti díjak megváltoztatására vonatkozó passzusokat kétharmados helyett feles többséggel akarják elfogadni. Értékelése szerint a Fidesz jogsértéssel kerüli az alaptörvényt.
    A Jobbik azt szeretné, ha minél több föld állami tulajdonban maradna és nem játszanák ki "haveroknak" - hangoztatta, hozzátéve: szerinte az árveréseket azonnal le kell állítani és amit lehet, visszaszerezni.
    Magyar Zoltán szerint az is beigazolódott, hogy Fazekas Sándor földművelési miniszter rokonsága tarol az árveréseken. Elmondása szerint egyik rokona 50-100 millió forint értékű földet szerzett, a tárcavezető barátjaként megnevezett férfi pedig az általa eddig bérelt 400 hektár nagy részét vette meg.
    A képviselő hétfőn vár választ a minisztertől ezen esetekre.