Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vádat emeltek egy korrupt kalocsai pénzügyőr ellen

2015-12-03 09:11:09

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy kalocsai pénzügyőr ellen a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Schmidt Gábor közölte: a 30 éves pénzügyőr törzsőrmester májusban próbavásárlást hajtott végre egy vállalkozó üzletében, majd 1,5 millió forintot kért azért, hogy az állítólagos szabálytalanságok miatt ne indítson eljárást. A vállalkozó feljelentést tett, a Terrorelhárítási Központ munkatársai pedig elfogták a pénzügyőrt, amikor a pénzt átvette.
    A vádlottnál tartott házkutatás során az is kiderült, hogy a férfi az otthonában a szolgálati lőfegyverén és a hozzá tartozó lőszereken kívül engedély nélkül is tartott lőszereket.
    Az előzetes letartóztatásban lévő pénzügyőrt a nyomozó ügyészek hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettén kívül lőszerrel visszaélés bűntettével is vádolják. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben.