Tivadar napja van. | 2024.04.20

Újabb hat záhonyi határrendészt helyeztek előzetes letartóztatásba

2015-12-02 18:36:53

 

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt újabb hat záhonyi határrendész előzetes letartóztatást rendelte el szerdán a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa - közölte a bíróság sajtótitkára az MTI-vel.

 

    Szajkó Márta tájékoztatása szerint a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a törvényszék katonai nyomozási bírája hat gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el egy hónapra, a bíróság döntése ellen valamennyi gyanúsított fellebbezett.
    Megalapozott a gyanú, hogy szolgálati helyükön, a szolgálattal összefüggésben szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követtek el, továbbá a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével, tanúk befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye - ismertette az előzetes indokait Szajkó Márta.
    Emlékeztetett arra, hogy októberben már húsz határrendészt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság korrupció vádjával.
    A rendőrök ügyével kapcsolatban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfői őrizetbe vételükkor elmondta: a gyanú szerint a záhonyi határrendészeti kirendeltségen szolgálatot teljesítő rendőrök az odaérkező járművek utasaitól, illetve vezetőitől rendszeresen pénzt fogadtak el azért, hogy kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett szemet hunyjanak.