Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szállítmányozási irodát nyitott a debreceni repülőtéren a Maltacourt

2015-12-02 15:28:45

 A Maltacourt fuvarozási csoport a debreceni repülőtér trimodális logisztikai központjában megnyitotta első regionális szállítmányozási irodáját - jelentette be Paul Szeman, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója a helyszínen szerdán, sajtótájékoztatón.

    A légi árufuvarozás különösen, a logisztika pedig általában véve mostanáig Budapest köré összpontosult, ami az utóbbi 20 év kereskedelmi fejlesztéseit tekintve magától értetődik. Az elmúlt években tapasztalt piaci fejlődés azonban e centralizáció megszűnését követeli meg a hatékonyság és a modernizáció érdekében - mondta az igazgató a debreceni irodanyitás hátterét magyarázva.
    Hozzátette: elsőként nyújtanak teljeskörű szolgáltatást a repülőtéren a szállítás, tárolás és vámszolgáltatás területén, ezzel első szállítmányozó vállalatként szilárdíthatják meg a régióban betöltött pozíciójukat. 
    Paul Szeman elmondta, hogy 2013 óta a Maltacourt aktívan fejleszti a légi, vízi és közúti áruszállítási tevékenységét, jelenleg már több mint 240 saját teherautóból álló flottájuk van. A 2016-os évre előrejelzett forgalmuk meghaladja a 25 millió eurót.
    A cégvezető meggyőződésének adott hangot, hogy a térségbe irányuló légi teheráru-szállítás létjogosultsága hamar nyilvánvalóvá válik, és jó pozícióban lesznek ahhoz, hogy a régióbeli ügyfeleiknek közvetlenül nyújthassanak magas színvonalú trimodális szolgáltatásokat.
    Krekk Zoltán, a Maltacourt regionális üzletfejlesztési igazgatója szerint a debreceni repülőteret működtető Xanga cégcsoport a légi, közúti, valamint a vasút bevonásával tengeri szállítási központok létrehozásával kaput nyitott Európának, hozzájárulva ezzel a térség gazdasági fejlődéséhez.
    A debreceni repülőtéri iroda megnyitásával máris elindították első elektronikai eszköz szállítmányukat Nyugat-Európába - tette hozzá.
    Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: a Maltacourt az első cégek között van, amelyek betelepülnek az 1,4 milliárd forintos beruházással felépült innovációs központba. További 10-12 céggel tárgyalnak, és az eddig 80 százalékosan elkészült központ helyiségeit a betelepülő vállalkozások igényeihez igazítva alakítják ki - tette hozzá.