Andrea napja van. | 2024.04.18

Hűségpontokkal a Máltai Szeretetszolgálatért

2015-12-02 13:32:06

 

A hűségpontok felhasználásával is segíthetik a vásárlók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) tevékenységét.

 

    A Supershop és a szeretetszolgálat megállapodásának eredményeképpen a vásárlók hűségpontjai már adománykártyára is beválthatók a Spar-csoport üzleteiben és az OMV töltőállomásokon.
    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindig a kiszolgáltatottak oldalán áll és ennek a kezdeményezésnek az eredményeképpen is többek között a hátrányos helyzetben lévő embereket és a fogyatékkal élőket ellátó intézményeket támogatja - mondta el Kozma Imre, a szeretszolgálat alapító elnöke a szerdai sajtótájékoztatón Budapesten. 
    Hozzátette: a szeretetszolgálat több mint 200 intézményt működtet, ezen kívül megemlítette a mentőszolgálatuk fenntartására, valamint a cigánytelepek felszámolására tett erőfeszítéseiket is. 
    Kiemelte: az MMSZ a mindennapokban van jelen, ahol látványos dolgok ugyan nem történnek, de itt tehetnek sokat azért, hogy emberhez méltóbb élethez segítsék a rászorulókat. Mint mondta, felismerték, hogy a halmozottan hátrányos helyzetűek élete akkor nehezül meg, amikor a szülők jelentette háttér megszűnik. Az MMSZ megkülönböztetett figyelemmel kíséri ezeket az embereket, hogy ne csak eltartottak legyenek, de hasznos tagjai a társadalomnak - fűzte hozzá. 
    A 2008-ban életre hívott adománykártyával rászoruló családokat, idős, hajléktalan embereket, hátrányos helyzetű gyermekeket támogattak a vásárlók. Az elmúlt években több ezer bajba jutott vagy nélkülöző ember részesült támogatásban a máltai szervezet közreműködésével: 2010-ben az árvíz sújtotta Felsőzsolcának gyűjtöttek, később szemüvegprogramot, mozgó játszótereket támogattak. A múlt évben befolyt mintegy 10 millió forintot a gyermekéhezés elleni küzdelemre és esélyteremtő programokra fordították. 
    Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője három kezdeményezésre hívta fel a figyelmet: az Adni Öröm! elnevezésű tartósélelmiszer-gyűjtő akciót idén december 16. és 21. között tartják a Spar 160 üzletében, a múlt évben 262 tonna élelmiszert gyűjtöttek. A nejlonszatyor-eladások utáni 1 forintos felajánlásokból 2009 óta csaknem 60 millió forint, 2014-ben mintegy 8 millió forint gyűlt össze. A 200 és 500 forintos címletben vásárolható adománykártya értékesítése révén 2010 januárja és 2015 novembere között mintegy 50 millió forint gyűlt össze.     
    Hovanyecz Norbert, a SuperShop Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a több mint 2,7 millió kártyabirtokosnak lehetősége nyílik arra, hogy hűségpontjaikat jótékony célra használhassák fel. A hűségpontok felhasználási körének kiterjesztésével az adománykártyákat most már pontokért is meg lehet váltani, pontonként egy forint értékben. A Spar és Interspar üzletek, valamint az OMV töltőállomások mellett az idén 15 éves SuperShop weboldalán is megvásárolható kuponon keresztül online is beválthatóak a SuperShop pontok a Máltai Szeretetszolgálat adománykártyáira.
    Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: fontosnak tartják a jó ügyek és a jótékony célok támogatását. Emlékeztetett az olvasást népszerűsítő kampányukra is, amikor iskoláknak gyűjtöttek könyveket a töltőállomásokon.