Emma napja van. | 2024.04.19

Tizennyolc év után fogták el a kántorjánosi gyilkosság harmadik gyanúsítottját

2015-12-02 09:59:51

 

Tizennyolc év elteltével fogták el a kántorjánosi gyilkosság harmadik gyanúsítottját Romániában, a férfi ellen most fejeződött be a nyomozás, a rendőrség vádemelést javasol az ügyészségnek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

    Fehérvári Marietta százados elmondta: az 1997-ben történt gyilkosság három gyanúsítottja közül kettőt 2011-ben fogtak el Romániában, és átadták őket a magyar hatóságoknak. A harmadik gyanúsítottat, egy 40 éves férfit ez év május 14-én találták meg a szomszédos országban és június 11-én hozták Magyarországra.
    A nyomozás adatai szerint a három román férfi, aki vendégmunkásként dolgozott 1997-ben Szabolcsban, előre kitervelt szándékkal ölte meg áldozatát. Elhatározták, hogy a kártyázáskor elvesztett pénzüket mindenáron visszaszerzik a 49 éves kántorjánosi férfitól. Kiprovokáltak egy verekedést, megszerezték a pénz és Romániába távoztak.
    A megvert férfi holttestére 1997. szeptember 13-án találtak rá a településen, a gyilkossági gyanú a három román vendégmunkásra terelődött, akik ellen akkor nemzetközi körözést adtak ki.
    A korábban elfogott két gyanúsítottal, egy 41 éves és egy 38 éves román férfival szemben már lefolytatták a bírósági eljárást, ítéletük azonban még nem jogerős. A még függőben lévő büntetőeljáráshoz ezután a májusban elfogott harmadik férfi is csatlakozhat, ha a rendőrség vádemelési javaslatát az ügyészség elfogadja - jegyezte meg a sajtóreferens.