Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: az élet védelmét szolgálja a kéményseprőtörvény módosítása

2015-12-01 15:47:01

 

Az élet- és vagyonvédelem fenntartását tartja a kéményseprőipari tevékenységet szabályozó törvénymódosítás legfontosabb céljának a Fidesz országgyűlési képviselője. 

 

    Németh Szilárd a változtatás keddi parlamenti elfogadását követő sajtótájékoztatóján rámutatott ugyanakkor arra is: a rezsicsökkentés folytatása, a lakossági kéményseprés teljes ingyenessé tétele is szempont volt.
    Kijelentette, a piac több szereplőssé tételével minden kéményseprőnek és adminisztratív dolgozónak lesz munkája.
    A részleteket ismertetve közölte: a katasztrófavédelem január 1-jétől lép be a kötelező közszolgáltatás piacára, az önkormányzatok azonban jelenlegi szerződéseiket megtarthatják addig, amíg azok érvényesek, de dönthetnek úgy is, hogy átadják a feladatot az állami szervnek. A szolgáltatást azonban minden esetben ingyenesen kell biztosítani a lakosságnak.
    Önkormányzati és magáncégek a jövőben is jelen lesznek a piacon, Németh Szilárd szerint a nem lakossági ágazatban szinte teljes egészében az utóbbiak látják majd el a feladatot.  
    A képviselő a piac több szereplőssé tételétől innovációt és minőségi javulást vár, de a fogyasztói tudatosság erősödésére is számít, ahogy a közönségszolgálatok megerősítésére is. 
    Megerősítette: a szolgáltatás az első két alkalommal lesz ingyenes az embereknek, a harmadik kiszálláskor már fizetni kell azért. Megjegyezte: minden érintettnek együttműködési kötelezettsége van. 
    Az azt firtató kérdésre, sűrűsödnek vagy ritkulnak-e az ellenőrzések, Németh Szilárd úgy felelt: minden részletszabályról a miniszter dönt július 1-jétől, azok megalkotásakor pedig a lakosság érdeke lesz az első, míg korábban a kéményseprő-lobbi érdeke érvényesült.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó